_25A8736-Edit-3
20210925_142603
Foran+matterhorn
cycling
Yoga mat

Hei! Så hyggelig at du vil bli bedre kjent med meg

Cecilie Hoxmark heter jeg, 48 år og bor i Asker i et hus med hunden min Scala. Jeg har stor sans for åpenhet generelt sett. Det som ikke snakkes om, har en tendens til å vokse seg til noe uhåndterlig. Likevel var jeg svært lukket om min egen barnløshet.

Jeg har jobbet i mer enn 20 år i legemiddelindustrien og min siste jobb var som medisinsk rådgiver innen kreftbehandling. Nå har jeg sagt opp jobben for å bruke all min tid på Prosjekt Åpenhet. Prosjektet begynte i det stille hvor jeg la ut episoder av podkasten en gang i måneden og skrev på boken om kvelden og i helgene. Da interessen fra media og folk flest økte, bestemt jeg meg for å gjøre dette til noe større. Dette var det helt klart et stort behov for.

Da jeg studerte biologi på Blindern var det med et ønske om å jobbe med miljøvern. Slik ble det ikke. Slik ble det heller ikke med min plan om familie.  

På fritiden gjør jeg mer av de tingene jeg ikke får gjort på jobb. Jeg blir euforisk når jeg endelig kommer opp på fjelltoppen og får nyte utsikten. Jeg smiler innvendig når jeg sykler i marka, en helt vanlig tirsdag kveld. Jeg kan skravle om alt og ingenting på pub, og jeg trenger å lande på en yoga matte for å hente meg inn.

 

Historien bak Prosjekt Åpenhet

 

Jeg innser at det jeg strever med i livet er å passe inn og føle tilhørighet. Samtidig får jeg en erkjennelse av at dette er universelle opplevelser som mange av oss vil kjenne på en eller flere ganger i livet. Jeg bruker 10 verdifulle år på å forsøke å få barn. Med et ønske om å være som andre og leve opp til forventninger fra samfunnet og til meg selv. 

 Alle ønsker vi tilfredshet i livet. Vi trekkes gjerne mot forestillinger om at lykken kommer som en følge av ting vi oppnår. Jeg trodde barn måtte til for at jeg skulle leve et fullverdig liv. Det er stadig flere som ikke får barn. Likevel vet vi sjelden historiene bak. Fortsatt hviler det et tabu over dette. Min åpenhet og deling av kunnskap håper jeg vil bidra til en større forståelse i samfunnet. Mitt mål er at vi må kunne snakke om barnløshet på en naturlig måte uten at det vekker vonde følelser og skaper ubehagelige samtaler. 

 

Vi trenger å utvide vårt syn på hva som er normale liv og ikke minst åpne blikket for at det er mange ting i livet som kan gi deg tilfredshet. Selv har jeg fått et godt liv ved å følge mine viktigste verdier. Det å bidra med åpenhet og kunnskap, gjøre noe som er større enn meg selv, føles ekstremt meningsfullt. Det er mange forventninger i livet som ikke innfris. Ved å følge verdiene våre vil vi kunne få daglige doser av hverdagslykke og føle en større tilfredshet i livet.