Ta kontakt

 Barnløs handler om å ikke lykkes med det som tilsynelatende er normen i samfunnet. De fleste ser for seg en framtid med barn og familie. Slik var det også for Cecilie Hoxmark. I nesten ti år forsøkte hun å få barn, men fikk aldri det. I boken forteller hun om årene med IVF-behandling, om belastningen og skuffelsene, om forhold som gikk i stykker og om å miste barn i svangerskapet. Hva gjør en voksen kvinne når livet må defineres på nytt, fordi ingenting ble slik hun hadde planlagt og håpet?

 

 

Barnløs er også et dypdykk i hvorfor barn er så viktig for oss. Ved gjennomgang av forskningsstudier og intervjuer ser forfatteren nærmere på vårt familiesentrerte samfunn, og utenforskapet mange opplever som av ulike årsaker lever uten barn. Som biolog har Cecilie Hoxmark vært nysgjerrig på våre sterke forestillinger om hva som gir mening, og om hvorvidt barneønsket er biologisk eller kulturelt betinget. Barn eller ikke, vi har alle et iboende behov for å føle tilhørighet og være del av en flokk.

 

 Hvis du ønsker en hilsen i boken så skriver jeg gjerne det. Ta kontakt med meg, så sender jeg boken hjem til deg i postkassen prosjektapenhet@gmail.com